Légkondicionálóink karbantartása – miért fontos?

Légkondicionálóink karbantartása – miért fontos? Budapest

légkondi karbantartás Budapest

Légkondicionálóink karbantartása – miért fontos? Budapest VII. kerület Erzsébetváros

légkondi karbantartás Budapest VII. kerület Erzsébetváros

A légkondicionáló berendezések ma már szinte nélkülözhetetlenek otthonainkban és munkahelyeinken. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon zavartalanul és gazdaságosan működjenek, rendszeres karbantartásra van szükségük.

A klímák megfelelő működéséhez és teljesítményéhez tiszta szűrőkre van szükség, valamint a készülék belsejében nincs szabad hely fennmaradó mocsok vagy porlerakódásnak. Amennyiben a szűrők eltömődnek, vagy más szennyeződés jut a készülékbe, az rontja a hűtési vagy fűtési teljesítményt, növeli az áramfogyasztást, és akár a készülék korai meghibásodását is okozhatja.

A légkondik éves karbantartását mindenképpen szakemberre kell bízni. Ők megvizsgálják a kültéri és beltéri egységeket, kitisztítják azokat, cserélik a szűrőket, ellenőrzik a hűtőközeg mennyiségét és nyomását, valamint a berendezés műszaki állapotát. Nagyon lényeges a kültéri kondenzvíz-elvezetés rendszeres tisztítása is, hogy a víz akadálytalanul tudjon elfolyni.

A karbantartás célja nem csupán a hatékony és gazdaságos működés biztosítása. Rendszeres szervizeléssel a klímák megbízhatósága és élettartama is nő, elkerülhetőek a drága javítások. A készülék elektromos részei is szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő állapotban tarthatóak.

A legmegfelelőbb, ha évente egyszer, a hűtési szezon kezdete előtt, illetve annak végén szakemberrel ellenőriztetjük légkondicionálónkat. Bizonyos berendezéseknél féléves, nagy igénybevételű klímáknál akár negyedéves karbantartás is ajánlott. A szakember az elvégzett munkáról minden esetben munkalapot állít ki, mely igazolja a berendezés megfelelő műszaki állapotát.

Légkondicionálóink rendszeres karbantartása elengedhetetlen a készülékek hosszú távú, gazdaságos és biztonságos működése érdekében. Bízzuk szakemberre klímánk éves átvizsgálását, hogy sokáig megbízhatóan üzemeltethessük azokat!
légkondi karbantartás